Magistraal voorschrijven: onze webservice maakt het u makkelijk

08 DEC. 2023

Magistrale bereidingen zijn een belangrijke tool in het therapeutisch arsenaal van voorschrijvers. De Belgische apothekers maken elk jaar meer dan 5 miljoen magistrale bereidingen, voor ongeveer 1,5 miljoen patiënten. 

Van de voordelen van een magistrale bereiding hoeven we u vast niet meer te overtuigen: ze laten toe om de dosering en/of galenische vorm van een geneesmiddel af te stemmen op de noden van een patiënt, ze kunnen een oplossing zijn voor een (tijdelijk) onbeschikbaar geneesmiddel, ze kunnen een alternatief bieden bij allergie voor bepaalde bestanddelen … Natuurlijk worden ze graag voorgeschreven!

Wist u dat? Huisartsen schrijven in absolute cijfers het meeste magistrale bereidingen voor, maar procentueel bekeken spannen dermatologen de kroon: bijna 1 op de 3 voorschriften is een magistrale bereiding.

We maken het u makkelijk

Als we dan toch iets minder positief moeten zeggen over magistrale bereidingen, dan is het wel dat het voorschrijven zelf complex kan zijn. Zeker sinds de introductie van het elektronisch voorschrift en de integratie ervan in softwareprogramma’s. 

Daarom ontwikkelden wij een webservice die eenvoudig kan worden geïntegreerd in de voorschrijfsoftware. De webservice maakt het mogelijk om een magistrale formule of bereiding eenvoudig op te zoeken op basis van een indicatie of een actief bestanddeel. Bij deze webservice hebt u meteen ook toegang tot de uitgebreide magistrale databank van APB.

Een absolute meerwaarde voor iedere voorschrijver. Ook voor u? Contacteer ons!

Karin Haelvoet

Solutions Development Manager Stuur een e-mail +32 476 26 10 60

Databases

Toon alles

Softwareleveranciers kunnen toegang krijgen tot de farmaceutische databanken van APB. Ontdek hieronder hoe ons aanbod uw softwarepakket kan versterken.

Om aan specifieke behoeften te voldoen, worden de Phil-webservices aangeboden in verschillende pakketten, elk pakket samengesteld uit een selectie van features. Hieronder geven we u een overzicht:

APB biedt dagelijkse SAMpublication via webservice aan voor gebruikers van het Tarief voor Ziekenhuizen en het Tarief der Farmaceutische Producten.

Er zijn verschillende overwegingen die meespelen bij de keuze tussen een traditionele database en webservices, afhankelijk van de specifieke behoeften en context van een project. Hieronder geven wij u een overzicht:

Wordt u in de praktijk wel eens geconfronteerd met vragen van patiƫnten over geneesmiddelen en zwangerschap? Phil bevat een schat aan actuele informatie over dit onderwerp.