Ontdek ons aanbod voor softwareleveranciers voor artsen

27 SEP. 2024

Softwareleveranciers kunnen toegang krijgen tot de farmaceutische databanken van APB. Ontdek hieronder hoe ons aanbod uw softwarepakket kan versterken.

Er zijn twee mogelijkheden om deze databanken te integreren in uw software: 

APB Databanken 
APB biedt zowel administratieve als wetenschappelijke databanken om apothekers, ziekenhuisapothekers en artsen te ondersteunen. Onze administratieve databanken, zoals het Tarief der Farmaceutische Producten en het Tarief der Magistrale Bereidingen, bevatten essentiële prijs- en reglementaire informatie over geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, andere gezondheidsproducten en magistrale bereidingen. 


Daarnaast biedt onze wetenschappelijke databank, DelphiCare, diepgaande informatie over farmaceutische grondstoffen en geneesmiddelen, zowel uit België als het buitenland.  

Webservices 
Onze Phil-webservices bieden een gemakkelijke oplossing voor softwareleveranciers die APB-databanken willen integreren in hun eigen softwarepakketten. U kunt administratieve gegevens uit het Tarief der Farmaceutische Producten en wetenschappelijke informatie uit DelphiCare opvragen. Deze webservices zijn beschikbaar in verschillende pakketten, aangepast aan uw behoeften. 

Naast onze Phil-webservices hebben we ook een gespecialiseerde webservice ontwikkeld voor het magistraal voorschrijven. Deze service kan eenvoudig worden geïntegreerd in voorschrijfsoftware en maakt het mogelijk om op basis van een indicatie of actief bestanddeel een magistrale bereiding op te zoeken. 

Heeft u interesse in één van bovenstaande oplossingen, of wilt u een combinatie verkennen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Karin Haelvoet

Solutions Development Manager Stuur een e-mail +32 476 26 10 60

Databases

Toon alles

Om aan specifieke behoeften te voldoen, worden de Phil-webservices aangeboden in verschillende pakketten, elk pakket samengesteld uit een selectie van features. Hieronder geven we u een overzicht:

APB biedt dagelijkse SAMpublication via webservice aan voor gebruikers van het Tarief voor Ziekenhuizen en het Tarief der Farmaceutische Producten.

Er zijn verschillende overwegingen die meespelen bij de keuze tussen een traditionele database en webservices, afhankelijk van de specifieke behoeften en context van een project. Hieronder geven wij u een overzicht:

Wordt u in de praktijk wel eens geconfronteerd met vragen van patiƫnten over geneesmiddelen en zwangerschap? Phil bevat een schat aan actuele informatie over dit onderwerp.