Onze expertise

DGO

De DGO is geaccrediteerd door BELAC (ISO 17 025). Het labo is onafhankelijk en officieel erkend door het FAGG en WHO gecertifieerd.

De Dienst Geneesmiddelenonderzoek wordt beheerd en gefinancierd door de officina-apothekers, ziekenhuisapothekers en dierenarts-depothouders. Het labo heeft als doel de apothekers bij te staan in hun wettelijke verantwoordelijkheid om kwaliteitsvolle geneesmiddelen af te leveren (autocontrole).

Wie is wie?

De Dienst voor Geneesmiddelenonderzoek bestaat bij APB uit een team van apotheker-experten, labo-analisten en administratieve medewerkers.

Het laboratorium staat onder de leiding van dr. apr. Julien Verrax, Head of Laboratory.
Dr. apr. Sven Declerck is Head of Operations en staat aan het hoofd van de Recall. 

Het labo is onderverdeeld in twee platformen: Chemie & Biologie. Het platform Chemie is onder de leiding van dr. apr. Evelyne Dewulf en dr. apr. Yasmine Grooten. Dr. apr. Tamara Milosevic is verantwoordelijk voor het platform Biologie.

Het labo wordt ondersteund door drie andere afdelingen: Quality Assurance (QA), Lab Support & Administration.

DGO is de betrouwbare partner van de apotheker voor kwaliteit in de officina

Julien Verrax Head of Laboratory, RP APB

“Onze jarenlange expertise in de analyse van magistrale bereidingen, grondstoffen en geneesmiddelen op de markt, maakt van de Dienst Geneesmiddelenonderzoek van APB de betrouwbare partner van de apotheker om de kwaliteit van de in de apotheek afgeleverde producten te verzekeren."

Julien Verrax, Head of Laboratory